Onnea uuteen kotiin!

Posted on

Uudet asukkaat ovat muuttaneet Etelätielle ja pääsimme kurkistamaan Minna ja Esa Tornikosken uuteen kotiin. Minna kertoi samalla, miten rakennusprojekti heidän osaltaan sujui.

Kodissa asuu Minnan ja Esan lisäksi pojat Tuukka ja Juuso sekä Nemo-koira.

 

Tarve uudelle kodille

Tarve uudelle kodille syntyi poikien kasvamisen myötä. Aikaisempi yksitasoinen koti ei enää tuntunut yhtä toimivalta kuin silloin, kun pojat olivat pieniä – tarve omalle rauhalle ja tilalle kasvoi ja tilojen jakaminen kahteen tasoon alkoi tuntua ajankohtaiselta. Ajatus omasta uudesta kivitalosta oli ollut meillä haavelistalla pitkään.

 

Miksi Estelle Kodit?

Meillä ei ollut mitään mahdollisuutta alkaa rakentamaan itse: Pitkät työpäivät, paljon matkatyötä & poissa Suomesta, ei mitään osaamista eikä intoakaan alkaa johtamaan projektia tässä elämänvaiheessa. Siltikin ajatus ihan uudesta kodista, jota sai vähän ”tuunata” itselleen mieluisaksi, oli houkutteleva.

 

Me tulimme mukaan Etelätien projektiin maaliskuun 2018 alussa, kun ulkoseinät olivat pystyssä ja katto päällä, mutta sisällä ei ratkaisuja ja pohjia oltu vielä lyöty lukkoon. Reilu puoli vuotta tuntui lyhyeltä odotusajalta. Estelle Kotien konsepti oli meille ihan erinomainen, valmiit vaihtoehdot, kumppanit oli mietitty ja harkittu ja siltikin oli mahdollisuus tehdä muutoksia ja vaikuttaa siihen, että kodista tuli meidän näköinen ja oloinen. Ensimmäinen käynti työmaalla ja kohteen läpikäynti Leifin ja Jürin kanssa vakuutti meidät ja ostopäätös tehtiin tähän intuitioon luottaen eikä sitä kaduttu kertaakaan projektin aikana.

Rakentaminen ja informointi

Rakentaminen eteni ihan alustavan aikataulun mukaan ja saimme riittävästi informaatiota koko rakennusprojektin ajan. Lisäksi arvostimme läpinäkyvyyttä ja sitä, että periaatteessa koska vaan saimme mennä katsomaan, meidän tapauksessa pääasiassa fiilistelemään sitä, mitä raksalla tapahtui. Samalla pääsimme seuraamaan vierestä, miten paljon erilaisia vaiheita, kumppaneita ja ammattitaitoa tällaiseen taloprojektiin tarvitaan ja onniteltiin monesti itseämme päätöksestä olla rakentamatta itse ja lähteä mukaan nimenomaan tähän projektiin.

 

Iso osa päätöksistä ja kommunikaatiosta pystyttiin Leifin ja Mirvan kanssa tekemään sähköpostin ja kuvien perusteella ja mitään isoja muutoksia tai yllätyksiä ei projektin aikana tullut. Näin isossa projektissa aina sattuu ja tapahtuu ja kaikki ei aina mene ihan suunnitelmien mukaisesti, mutta me arvostimme erityisesti sitä, että asiat saatiin aina sovittua rakentavassa hengessä ja myös korjattua todella nopeasti ja joustavasti.

Materiaalit

Materiaalit ja kumppanit oli valittu tosi hyvin. Hyviä toimijoita (esim. Noblessa keittiöön ja kiintokalusteisiin) ja materiaaleja (Meisterin parketit, Smedbo jne), Minna kiittelee. Ehkä vähän enemmän olisimme toivoneet laatoissa variaatiota, koska meillä itsellämme ei ollut aikaa käydä läpi laattatoimittajan valtavaa valikoimaa. Pieniä muutoksia ja valintoja teimme toki itse, eniten ehkä keittiön materiaaleihin. Rakennusvaiheen harmaita harkkoseiniä ihmetellessä ei osannut yhtään arvata, millä nopeudella muutos loppuvaiheessa tapahtui ja raksasta tuli meidän koti. 

 

Kiitos Estellen tiimille, erityisesti Jürille, Leifille ja Mirvalle!

 

Estelle Kodit toivottaa Minnan ja Esan perheelle onnea uuteen kotiin ja ihanaa talven odotusta!

Portfoliossamme on lisää kuvia Etelätielle valmistuneista uusista kodeista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *