Perhe Toukoniityn terveiset Runkotieltä!

Posted on

Täällä asuu: Äiti Annami ja isä Petteri sekä 1,5- ja 5- vuotiaat lapset.

 

Millaisia tarpeita ja toiveita teillä oli etukäteen uudelle kodille?

 

Etsimme uutta kotia noin 1,5 vuotta. Toiveissamme oli uudehko omakotitalo, johon ei tarvitsisi tehdä isoa remonttia ja jossa olisi aikaisempaa enemmän tilaa. Olemme olleet mukana useamman uudiskohteen rakennusprojektissa aikaisemmin, mutta emme halunneet aloittaa rakentamista itse, koska rakentamisen projektinhallinta vaatii paljon osaamista ja aikaa ja siihen meillä ei ollut mahdollisuutta.

 

Meillä oli jo valmiina mielessä uuden kodin tyylisuunta ja useampia toiveita materiaaleista.

Miksi päädyitte Estelle Kotiin Laaksolahdessa?

 

Kävimme katsomassa aikaisemmin jo yhtä Estelle Kotien Etelätien taloista, mutta se ehdittiin varata ennen kuin teemme päätöksen.  Kun Runkotien kohteen suunnittelu oli käynnistynyt, Leif otti meihin yhteyttä ja tapasimme Etelätien kohteessa ja näimme, miten rakentaminen etenee. Leif vastasi kysymyksiimme erittäin kattavasti. Saimme myös jutella erään tulevan asukkaan kanssa Etelätiellä, mikä lisäsi fiilistä, että haluamme mukaan Runkotien projektiin.

 

Meille tärkeää oli se tunne, että voimme luottaa projektin sujumiseen sekä se, että toiveisiimme suhtaudutaan joustavasti. Tästä syystä iso rakennusliike ei ollut vaihtoehto, vaan arvostamme suoraa kontaktia rakentajan ja työmaajohdon kanssa.  Keskusteluyhteys olikin alusta lähtien suora ja avoin ja koimme, että Leif ja Mirva hoitavat rakennusprojektin jämptisti ja pääsemme myös joustavasti tekemään valintoja uuteen kotiimme.

Miten rakentaminen ja viestintä projektin aikana sujuivat?

 

Rakentaminen sujui oikein hyvin, eikä meidän tarvinnut missään vaiheessa epäillä sen onnistumista tai etenemistä. Viestintä oli suoraa ja avointa ja se lisäsi luottamusta. Leif sanoi suoraan, jos ei itse tiedä jotakin ja sekin oli arvokasta, koska siten tiesimme, että tyhjiä lupauksia ei ole, vaan asiat varmistetaan.

 

Meillä oli rakentamisen aikana WhatsApp-ryhmä, johon Leif ja Mirva jakoivat kuvia ja tietoa rakentamisen etenemisestä ja se mahdollisti myös sujuvan vuorovaikutuksen avoimissa kysymyksissä puolin ja toisin. Välillä tuli kuvien saamisessa pidempiä taukoja, varsinkin sisätyövaiheessa, kun ulkopuolelta ei näe etenemistä iltalenkin varrella, ja tällöin olisimme kaivanneet kuvia useamminkin.

 

Muuton jälkeen etenkin talon ulkopuolisia asioita vielä viimeisteltiin, ja ne hoidettiin loppuun sovitussa aikataulussa. Muutaman tavarantoimittajan toimituksissa oli haasteita, mutta nekin taklattiin.

Mistä haluatte antaa kiitosta ja mitä kehittämisehdotuksia teillä on?

 

Leifillä ja Mirvalla on kyky viedä projekti läpi täsmällisesti, joustavasti ja ystävällisesti.  Avoin vuorovaikutus ja joustava toimintatapa lisäsivät luottamusta.

 

Työmaajohtaja Jürin osaaminen, huumori ja ystävällinen palveluasenne oli vertaansa vailla. Hän huolehti myös meidän turvallisuudesta työmaavierailuilla, mikä sekin on osoitus siitä, että urakka tehdään huolellisesti. Ja sähköurakoitsija oli huipputyyppi, joka palveli osaavasti ja ymmärrettävästi.

 

Mirva teki meille myös erillisen tekstiilisuunnitelman, mikä oli erittäin hyödyllinen valitessa sävymaailmaa ja tekstiilejä uuteen kotiin rakentamisen edetessä. Mirva ohjasi havaitsemaan pieniä ja isompia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon muutostöissä sekä pintamateriaalien valinnassa, kaikkea emme olisi huomanneet itse ja se on nyt arjessa arvokasta.

 

Pintamateriaalit olivat jo oletuksena laadukkaat ja hyvätasoiset. Isot laatat kylpytiloissa on hyvä valinta ja ne kannattaa jatkossa tarjota ainakin mahdollisuutena kaikille kodin ostajille. Kotien pohjaratkaisujen suunnitteluun ja toimivuuteen on selvästi panostettu. Esimerkiksi terassilla umpikaide ja lasikaide ovat ympäristön kannalta juuri oikeassa paikassa. Ruokapöydästä voidaan ihailla korkealla olevien puiden ruskaa, mutta emme näe alhaalla kulkevia ihmisiä eikä kotona tarvitse olla kuin näyteikkunassa, vaikka samaan aikaan ikkunat ovat isot ja koti on valoisa.

 

Kerromme mielellämme tarkemmin Estelle Kotien kanssa tekemästämme yhteistyöstä ja rakentamisen sujumisesta, jos harkitsette Estelle Koteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *